ಪಾಲಕ್ ಚಪಾತಿ / Palak Chapati
ಬೇಕಾಗುವ ಸಾಮಗ್ರಿಗಳು
ಗೋದಿಹಿಟ್ಟು 1 ಕಪ್
ಪಾಲಕ್ 1 ಕಟ್ಟು
೪-೬ ಹಸಿಮೆಣಸಿನಕಾಯಿ
೨ ಟೀಸ್ಪೂನ್ ಜೀರಿಗೆ
ಕೊತ್ತಂಬರಿಸೊಪ್ಪು ಸ್ವಲ್ಪ
1 ಟೀಸ್ಪೂನ್ ಅರಿಸಿನ
ಸ್ವಲ್ಪ ಇಂಗು
ಸ್ವಲ್ಪ ಎಣ್ಣೆ
ಮಾಡುವ ವಿಧಾನ
ಮೊದಲು ಹಸಿಮೆಣಸಿನಕಾಯಿ, ಜೀರಿಗೆ, ಕೊತ್ತಂಬರಿಸೊಪ್ಪು,ಅರಿಸಿನ, ಇಂಗು ಇವುಗಳನ್ನು ನುಣ್ಣಗೆ ರುಬ್ಬಿಕೊಳ್ಳಿ. ನಂತರ ಚೆನ್ನಾಗಿ ತೊಳೆದ ಪಾಲಕನ್ನು ಸಣ್ಣಗೆ ಹೆಚ್ಚಿ 1 ಟೀಸ್ಪೂನ್ ಎಣ್ಣೆ ಹಾಕಿ ಸ್ವಲ್ಪ ಹುರಿಯಿರಿ. ಆಮೇಲೆ ಗೋದಿಹಿಟ್ಟು, ರುಬ್ಬಿಟ್ಟಿರುವ ಮಸಾಲೆ, ಉಪ್ಪು, ಹುರಿದುಕೊಂಡಿರೋ ಪಾಲಕ್ ಎಲ್ಲ ಸೇರಿಸಿ ಚನ್ನಾಗಿ ನಾದಿ ಚಪತಿ ಹಿಟ್ಟಿನ ಹದಕ್ಕೆ ಕಲಸಿಕೊಳ್ಳಿ. ನಂತರ ಚಪಾತಿ ಲಟ್ಟಿಸಿ ಬೇಯಿಸಿದರೆ ಪಾಲಕ್ ಚಪಾತಿ ರೆಡಿ.
4:48 AM
|
Labels:
Tawa Specials
|
You can leave a response
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
monne aste madidde nodi palak chapathi, it is tasty and healthy too
My Maa in-law prepares it at home in Ranchi, Jharkhand. My hubby is a Bihari & me a Mangalorean. So I have the privilege of both the worlds.
This is indeed a very yum recipe. But I have not tried it personally. But would surely give it a try. Now that I have started cooking slowly under the guidance of my hubby who is a very good cook, I would surely prepare this yum recipe.
Keep up the awesome work of posting ur good work.
Happy Dashera to u & ur family.
Love,
Ash.......
(http://asha-oceanichope.blogspot.com/)
Post a Comment