ಪಾಲಕ್ ಚಪಾತಿ / Palak Chapati




ಬೇಕಾಗುವ ಸಾಮಗ್ರಿಗಳು

ಗೋದಿಹಿಟ್ಟು 1 ಕಪ್
ಪಾಲಕ್ 1 ಕಟ್ಟು
೪-೬ ಹಸಿಮೆಣಸಿನಕಾಯಿ
೨ ಟೀಸ್ಪೂನ್ ಜೀರಿಗೆ
ಕೊತ್ತಂಬರಿಸೊಪ್ಪು ಸ್ವಲ್ಪ
1 ಟೀಸ್ಪೂನ್ ಅರಿಸಿನ
ಸ್ವಲ್ಪ ಇಂಗು
ಸ್ವಲ್ಪ ಎಣ್ಣೆ

ಮಾಡುವ ವಿಧಾನ

ಮೊದಲು ಹಸಿಮೆಣಸಿನಕಾಯಿ, ಜೀರಿಗೆ, ಕೊತ್ತಂಬರಿಸೊಪ್ಪು,ಅರಿಸಿನ, ಇಂಗು ಇವುಗಳನ್ನು ನುಣ್ಣಗೆ ರುಬ್ಬಿಕೊಳ್ಳಿ. ನಂತರ ಚೆನ್ನಾಗಿ ತೊಳೆದ ಪಾಲಕನ್ನು ಸಣ್ಣಗೆ ಹೆಚ್ಚಿ 1 ಟೀಸ್ಪೂನ್ ಎಣ್ಣೆ ಹಾಕಿ ಸ್ವಲ್ಪ ಹುರಿಯಿರಿ. ಆಮೇಲೆ ಗೋದಿಹಿಟ್ಟು, ರುಬ್ಬಿಟ್ಟಿರುವ ಮಸಾಲೆ, ಉಪ್ಪು, ಹುರಿದುಕೊಂಡಿರೋ ಪಾಲಕ್ ಎಲ್ಲ ಸೇರಿಸಿ ಚನ್ನಾಗಿ ನಾದಿ ಚಪತಿ ಹಿಟ್ಟಿನ ಹದಕ್ಕೆ ಕಲಸಿಕೊಳ್ಳಿ. ನಂತರ ಚಪಾತಿ ಲಟ್ಟಿಸಿ ಬೇಯಿಸಿದರೆ ಪಾಲಕ್ ಚಪಾತಿ ರೆಡಿ.

2 comments:

Lakshmi said...

monne aste madidde nodi palak chapathi, it is tasty and healthy too

Ash said...

My Maa in-law prepares it at home in Ranchi, Jharkhand. My hubby is a Bihari & me a Mangalorean. So I have the privilege of both the worlds.

This is indeed a very yum recipe. But I have not tried it personally. But would surely give it a try. Now that I have started cooking slowly under the guidance of my hubby who is a very good cook, I would surely prepare this yum recipe.

Keep up the awesome work of posting ur good work.

Happy Dashera to u & ur family.

Love,
Ash.......
(http://asha-oceanichope.blogspot.com/)